Stort infrastrukturprosjekt til Implenia

Implenia Norge signerte onsdag et nytt infrastrukturprosjekt i Hordaland. Kontrakten har en verdi på nær 300 millioner kroner.

Jobben skal utføres for Statens vegvesen. Prosjektet er lokalisert i Samnanger kommune og omfatter utbedring og omlegging av fv. 48 fra Straumsbrua til Gaupholm, inkludert bygging av gang- og sykkelvei. Det skal også etableres gang- og sykkelvei langs FV. 7 langs Frølandsvatnet.

Tunnelen som skal bygges går mellom Sætrevika og Tysseelva og blir 2,3 km lang med et snitt på T9,5. Det skal bygges betongportaler i begge ender av tunnelen. Det inngår også en gangkulvert under fv. 48 og to kulverter for elver. Den totale lengden for veistrekningen er 7,5 km. Det eksisterende krysset der fv. 48 møter fv. 7 skal omgjøres til rundkjøring. For Samnanger kommune skal det også utføres arbeider knyttet til ny vannledning fra østre tunnelpåhugg til Frøland.

Målet er å flytte gjennomgående trafikk på fv. 48 fra Tysse sentrum og utbedre veistandarden på strekningen. Forholdene for gående og syklende utbedres både langs fv. 48 samt langs fv. 7. Kontraktssummen er på 297 millioner kroner. Arbeidet begynner i november 2012, og strekningen skal være klar til bruk ved slutten av 2014.