Fra far til sønn i Hersleth Entreprenør

Thorleif Hersleth, adm. direktør i familiebedriften Hersleth Entreprenør AS med hovedsete i Vestby, overlater nå ansvaret for den daglige driften av selskapet til sin sønn, Reinert Hersleth (36).

Samtidig går senior Hersleth over i en ny rolle som arbeidende styreformann.

- Vi markerer at bedriften er 20 år i 2012, det er en fin anledning til å slippe yngre krefter til, sier Thorleif Hersleth, som har et langt og innholdsrikt liv fra entreprenørbransjen bak seg.

I 1996 overtok han selskapet, som i dag er et lønnsomt og anerkjent entreprenørselskap med en rekke byggverk på referanselistene. Som styreleder og eier vil han nå konsentrere seg om fremtidens utfordringer for selskapet.

– Som styreleder blir oppgaven først og fremst å tenke på de lange linjer, og se på de strategiske virkemidler for å sikre selskapet konkurransekraft og nye markedsposisjoner, sier Thorleif Hersleth.

Reinert Hersleth er utdannet sivilingeniør fra NTNU i 2002. Fra skolebenken begynte han direkte i Peab AS hvor han arbeidet som prosjektingeniør og anleggsleder. I 2006 gikk han inn i familiebedriften, hvor han i lengre tid har fungert som sin fars høyre hånd med stadig mer ansvar.

- Bedriften er solid og godt rustet for videre utvikling, sier Reinert Hersleth.

- Vi har meget dyktige medarbeidere i alle ledd av organisasjonen. Det å ha medarbeidere med høy kompetanse på ledersiden og solide fagfolk gjør oss i stand til å påta oss alle typer byggeoppdrag, fremholder Reinert Hersleth, som bl.a fikk hovedentreprisen for det mye omtalte Munch-museet på Ramme Gård i Hvitsten for Petter Olsen.

Hersleth Entreprenør AS, som i dag har 80 ansatte, har siden etableringen i 1992 utviklet seg til en av de sterkeste aktørene i byggmarkedet i søndre del av Oslo og Akershus samt Østfold.

I 2008 overtok selskapet byggmesterforretningen Alfa Øst AS i Drøbak og høsten 2011 Byggmester Gunnar Bech AS i Fredrikstad. Begge selskaper er fusjonert inn i Hersleth Entreprenør AS.

I 2012 forventer Reinert Hersleth at selskapet vil omsette for ca. 200 millioner kroner.