Norges største Ikea-bygg lekker

Og det attpåtil i Norges regnhovedstad – Bergen.

Ifølge varehussjef Odd Rune Bjørge er det de karakteristiske gule og blå Ikea-platene på bygget som er problemet. Han er ikke fornøyd.

– Disse dekker store deler av bygget. Det lekker altså i vegg- og takkonstruksjonene rett inn på betongen, sier han til Bergensavisen.

Men ifølge varehussjefen merker ikke kundene noe særlig til problemet. På regnfulle dager har det kommet inn litt vann fra vinduene i restauranten. For IKEA derimot, byr lekkasjene på store utfordringer. Nå må det bygges plater over de eksisterende for å stoppe vannet.

– Dette er arbeid som kommer til å ta hele vinteren og hele våren. Det er en stor jobb som må gjøres. Vi snakker om summer i millionklassen, sier han til avisen.

IKEA er nå i en diskusjon med firmaet som satte opp platene, RindeRekon AS, om hvem som skal betale regningene for etterarbeidene.

– Det blir nok en juridisk behandling av dette om hvem som har ansvaret, sier Bjørge.

–Vi er kjent med denne saken. Platene er laget i Tyskland. Vi er nå i dialog med leverandøren, Ikea og prosjektansvarlig, sier direktør i RindeRekon AS, Jorunn Åsfrid Røyvik i en kommentar til Bergensavisen.