Borten Moe vil ikke legge fram energimelding

Opposisjonen på Stortinget antyder at uenighet innad i Senterpartiet og regjeringen forklarer hvorfor energimeldingen ikke kommer.

- Etter sju år og fire statsråder fra Senterpartiet står vi på stedet hvil. Energimeldingen er etterlyst av LO, NHO, Energi Norge og alle miljøorganisasjoner, sa Fremskrittspartiets Oskar Jarle Grimstad i Stortingets spørretime onsdag.

Han mener uenighet i Sp og regjeringen om forholdet mellom fossil energi og norske klimamål forklarer hvorfor energimeldingen ikke kommer. Hans partifelle Ketil Solvik-Olsen fulgte opp med beskrivelser av den politiske avstanden mellom Sp-statsrådene Ola Borten Moe og Åslaug Haga, som begge har styrt Olje- og energidepartementet.

Borten Moe avviser at mangelen på energimelding skaper uforutsigbare rammebetingelser for energibransjen og viste til at regjeringen har lagt fram en rekke stortingsmeldinger, blant dem petroleumsmeldingen, klimameldingen og nettmeldingen.

– Hvorfor vil man ha en egen energimelding? Hva er det vi ikke allerede har løst og besvart gjennom andre meldinger, spurte statsråden.