Framgang for Mesta i tredje kvartal

Mesta hadde resultatfremgang i 3. kvartal til tross for reduksjon i omsetningen. – Resultatet er tilfredsstillende og viser at vi fortsetter framgangen, sier administrerende direktør Harald Rafdal i Mesta.

Omsetningen i kvartalet ble 847 millioner kroner, en nedgang fra 1 095 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Nedgangen i omsetning skyldes avviklingen Mesta Entreprenør.

Resultatet i kvartalet ble 44 millioner kroner, mot 7 millioner kroner 3. kvartal i 2011. Gevinster ved salg av eiendommer bidro med 53 millioner kroner, en økning på 17 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

Ordrereserve på linje med fjoråret
Ordrereserven er på linje med fjoråret, til tross for en kraftig reduksjon av ordrereserven i Mesta Entreprenør grunnet avviklingen. Per 30. september var ordrereserven 6 425 millioner kroner mot 6 492 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor.

- Resultatet i 3. kvartal er tilfredsstillende. Det mest gledelige er at vi oppnår en resultatfremgang til tross for en betydelig reduksjon i omsetningen. Det lover godt for framtiden, sier Rafdal i ien pressemelding.

Soliditeten i Mesta er god og per 30. september var egenkapitalandelen på 47,8 prosent. Likviditeten er også tilfredsstillende.

Bedre skadetall
Utviklingen for skadetallene gikk i positiv retning. Mesta hadde i 3. kvartal en H1-verdi på 4,3, mot 5,1 i samme kvartal i fjor. Sykefraværet er fallende og var 5,0 prosent, mot 5,4 prosent i samme kvartal i fjor.

- Utviklingen av skadetallene er positiv, men vi må ha fullt fokus på HMS-arbeidet framover skal skadetallene gå i riktig retning, understreker Rafdal.