Eiken bistår Eiger med eierskifter

Tidligere Skanska-sjef Petter Eiken skal bistå rådgivningsselskapet Eiger Corporate i prosessene knyttet til selskap innen byggenæringen som er på jakt etter nye eiere.

Eiger Corporate

* Eiger Corporate AS er et uavhengig rådgivningsselskap innen strategisk rådgivning for eiere og ledelse i forbindelse med kjøp, salg, fusjoner, kapitalinnhenting og refinansiering av virksomheter

* De jobber primært innen de tre områdene; oil field services, TMT – teknologi, media, telekom og bygg og anlegg.

* Innen byggenæringen har de i det siste blant annet vært involvert i salgene av Con-Form Gruppen i Norge og Sverige, Wito AS og Terje Hansen AS.

- Vi har samarbeidet med Petter Eiken tidligere, og hatt en fin dialog. Da vi hørte at han skulle slutte i Skanska, tok vi kontakt med ham, forteller Henrik Sundt i Eiger Corporate til Byggeindustrien.

Han mener Eiken har en unik kompetanse etter å ha vært med på utallige oppkjøp i sin tid i Veidekke og Skanska. Sundt legger ikke skjul på at Eikens kontaktflate vil være med på å gi selskapet en enda bredere kontaktflate, noe som vil være en stor fordel for Eigers klienter.

Eiken har i løpet av mange år i næringen bygget seg opp et stort kontaktnett i næringen, og mener selv å ha en viss kjennskap til hvilke selskap som er interessert i å vokse og hvordan. Det er denne kunnskapen Eiger ønsker å benytte seg av, ved siden av Eikens faglige kompetanse. Eiken er ikke ansatt i selskapet, men kommer til å fungere som en rådgiver, eller som en del av det man i corporate-terminologien kaller ”advisory board”.

- Jeg kommer til å ha en dialog med Eiger på hvilke selskap eller sektorer hvor det kan være duket for strukturelle endringer, sier Petter Eiken.

- Vi har allerede sammen avdekket en del aktører som vi kommer til å jobbe videre med, skyter Sundt inn.

- Årsaken til at jeg synes det Eiger gjør er viktig, er at jeg mener dette er nyttig for mange gründere som nærmer seg et beslutningspunkt. Mange av dem nærmer seg nå pensjonsalder. Dessuten er det spennende å bruke mine erfaringer på strukturelle endringer i bransjen, sier Eiken.

Les mer i Byggeindustrien nummer 16.