Antall innbrudd øker sørlendingene dårligst til å låse døren

Selv om innbrudd i privathjem øker, sier seks av ti at de ikke er bekymret for innbrudd.

Dette i følge en fersk undersøkelse utført av InFact på vegne av Codan Forsikring. I følge statistikken fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), er innbrudd og tyveri fra privatboliger økende etter flere år med nedgang.

- Nå som mørket senker seg over landet, blir det enklere for innbruddstyvene. I motsetning til de fleste av oss andre liker tyver mørket. Det blir lettere å se om folk er bortreist og enklere å snike seg rundt hushjørnene. Ved enkle midler kan vi gjøre det vanskeligere og mindre attraktivt for dem. For oss som bor i nord kan vi sikre oss med enkle midler som sensorer som tenner utelys og dermed gjør det mindre interessant for tjuvraddene, sier Lene Ranheim, skadesjef for bolig i Codan Forsikring.

Antallet meldte innbrudd og tyveri fra privatboliger har økt med mer enn åtte prosent i år, etter flere år med nedgang (1). Hittil i år har norske forsikringsselskaper fått mer enn 15.000 krav etter innbrudd og tyveri fra privatboliger, med totale utbetalinger på over 250 millioner kroner.

Mens Oslo-folk er mest bekymret for innbrudd, er sørlendinger og nordlendinger minst bekymret. Så lite bekymret for innbrudd er sørlendingene at 14 prosent ikke engang låser døren når de reiser bort. Mens 71 prosent av alle Oslo-folk har innbruddsalarm tilknyttet alarmsentral, har bare halvparten av nordlendingene alarm.