Adresseavisen flytter til byen

Adresseavisen varsler at de kommer til å flytte fra Heimdal og vil bygge et nytt hovedkontor i Trondheim.

Polaris Media ASA har inngått bindende avtale med KPT Eiendom AS om salg av samtlige aksjer i Industriveien 13 Trondheim AS for NOK 176 mill.

Industriveien 13 er forretningsadresse for blant annet Adresseavisen AS og Polaris Trykk Trondheim AS. I forbindelse med salget av Industriveien 13 er det inngått leieavtale for Adresseavisen AS i planlagt nytt forretningsbygg - "Adressabygget" - på Verftsgata 2 i Trondheim sentrum. Polaris Trykk Trondheim AS vil tilbakeleie dagens produksjonslokaler i Industriveien 13, og Adresseavisen AS vil tilbakeleie dagens lokaler frem til forventet flytting i 2015.

Gjennomføringen av salget av Industriveien 13 Trondheim AS forventes å skje mot slutten av fjerde kvartal 2012 og vil realisere en gevinst ved salg av aksjer på NOK 102 mill.

- Vi er fornøyd med å ha signert forpliktende avtaler om salg av Industriveien 13 Trondheim AS for 176 mill., og at det samtidig er inngått en langsiktig leieavtale for Adresseavisen på ”den bæste tomta i by’n” i Trondheim sentrum. Dette er en løsning konsernet har jobbet med over lang tid. Løsningen er viktig for konsernets realisering av strategien om nedsalg av eiendom, og for den videre utviklingen og identitetsbyggingen av Adresseavisen som en viktig institusjon i Trondheim og Midt- Norge" sier CFO i Polaris Media, Per Olav Monseth.

Adresseavisen har inngått en langsiktig leieavtale med Prora Eiendom som hovedleietaker i et nytt kontorbygg på Verftsgata 2 ("Verftstomta") i Trondheim sentrum. Det har over lengre tid vært jobbet med å utvikle et næringsbygg på tomten på ca. 15,000 kvm. Med Adresseavisen som hovedleietaker vil det forventes byggestart i 1. kvartal 2013 og ferdigstillelse i løpet av 2015.

- Vi er tilfreds med å ha funnet en god løsning for å flytte Adresseavisen til en attraktiv beliggenhet i Trondheim sentrum. Det nye "Adressabygget" er en viktig del av organisasjonsutviklingen i Adresseavisen, og vil legge til rette for en mer fremtidsrettet medieproduksjon. Samtidig blir Adresseavisen en mer markant del av bybildet i Trondheim, som vil styrke merkevaren ytterligere, sier administrerende direktør Tove Nedreberg i Adresseavisen

Bygget blir godt synlig i bybildet og føyer seg inn i rekken av de seneste årenes store utbygging på det gamle verftsområdet langs Nidelven.

- I dagens mediesamfunn må vi være tett på brukerne og leserne, og raskt til stede der det skjer - når det skjer. En mer sentral beliggenhet er viktig for at Adresseavisen skal levere den kvalitet og det innhold våre kunder forventer av oss - når de forventer det, tilføyer sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.