Ny pensjonsordning i Veidekke

Veidekke ASA planlegger en forandring i pensjonsordingen for norske medarbeidere under 57 år. Endelig vedtak ventes å bli truffet av Veidekkes styre i desember.

Dette innebærer en overgang fra ytelsesbasert til innskuddsbasert ordning, og endringen vil gi en regnskapsmessig gevinst opp mot 190 MNOK i 4. kvartal.

Det vil bli gjort et gevinst-/tapsoppgjør i forbindelse med avviklingen av gammel ordning. Foreløpige beregninger viser en regnskapsmessig gevinst på opp mot 190 MNOK. Ansatte som skal over til ny ordning, vil få utstedt fripoliser for tidligere opptjente rettigheter. Arbeidet frem mot valgt løsning er gjort i et nært samspill med selskapet tillitsvalgte. Den nye ordningen vil ha innskuddssatser på 5 % av lønn opp til 6G og 8 % av lønn opp til 12 G.

Forandringen kommer som følge av en forventet endring i reglene for tjenestepensjonsordning og innføring av nye regler for regnskapsføring av ytelsesbaserte pensjonsordninger, som trer i kraft 1. januar 2013.

Den nye ordningen gir finansiell forutsigbarhet for selskapet. Regnskapsstandarden krever at pensjonsforpliktelsene skal regnskapsføres til virkelig verdi. Foreløpige beregninger viser at Veidekke ASA må nedjustere egenkapitalen med 300 MNOK i 1. kvartal 2013 i forbindelse med innføringen av de nye reglene.