Aspelin Ramm flytter til Vulkan

Fra fredag 9. november 2012 er Aspelin Ramm-konsernets hovedkontor å finne i Søndre kvartal på Vulkan.

Vulkan er et levende byområde med Dansens Hus og Mathallen som de store attraksjonene. På Vulkan finner man også Bellonahuset og Westerdals School of Communication. LPO arkitektur står bak både helhetsplanen og reguleringsplanen for Vulkan.

Søndre kvartal er et kombinert bygg med to hoteller (til sammen 180 rom), 27 leiligheter, flere serveringssteder, frisør og kontorer. Søndre kvartal er tegnet av Niels Torp arkitekter, som høsten 2012 ble tildelt betongelementprisen for dette prosjektet.

- For oss vil tilværelsen på Vulkan forhåpentligvis gi inspirasjon til å fortsette å utvikle Oslo til en bedre by, sier Peter Groth, konsernsjef i Aspelin Ramm.

- Vulkan skal være et attraktivt og mangfoldig sted å bo, men også for å jobbe eller søke kulturopplevelser. Vi liker å være «midt oppe i det», og det vi bygger på Vulkan vil i høyeste grad være godt nok for oss, sier han.

Vulkan og Bellona har i stor grad vært med på å stimulere Aspelin Ramms miljøengasjement. I likhet med hotellene (Scandic Vulkan og PS) er Aspelin Ramms nye kontorer i energiklasse A. Vulkans egen energisentral står for forsyning av miljøriktig varme og kjøling.

I dag viser Aspelin Ramm at det ikke bare er tomme ord, når selskapets miljøvisjon lyder slik:
“Aspelin Ramm viser ansvar for miljøet gjennom holdninger og konkrete handlinger, ved kontinuerlig å arbeide for redusert energiforbruk og for å minimere vår virksomhets belastning på miljøet”.

Vulkan er tildelt Cityprisen 2012. Oslo kommune ble nylig tildelt Statens bymiljøpris for arbeidet med områdene langs Akerselva generelt og Vulkan-området spesielt.

Aspelin Ramm-konsernets eiendomsdivisjon eier og forvalter 500.000 kvm bygg i Norge og Sverige, og det er omlag 35 av selskapets ansatte som flytter til Vulkan. Konsernets handelsdivisjon (Motek) er ikke berørt av flyttingen. Aspelin Ramm står sammen med partnere bak store utviklingsprosjekter som Tjuvholmen i Oslo, Union Brygge i Drammen og Økern Næringspark i Oslo. Vulkan er utviklet i samarbeid med Anthon B Nilsen Eiendom AS.