Klart for ByggEnergi

21. og 22. november blir første utgave av ByggEnergi arrangert på Hamar. Arrangørene håper både private og offentlige aktører vil delta og bidra til at konferansen blir en viktig tverrfaglig møteplass som setter fokus på energi- og miljøriktige bygg.

- Vi er optimister og håper på stor oppslutning. Vi har i hvert fall fått veldig positive tilbakemeldinger på at vi har tatt initiativet til et slikt arrangement, sier Gerd Kjølstad, bedriftsrådgiver i NHO Innlandet, kort tid før ByggEnergi konferansen går av stabelen på Scandic Hotell Hamar.

Kjølstad mener det er viktig at Innlandet får en egen møteplass som retter søkelyset på energi- og miljøriktige bygg.

- Vi håper vi kan skape en møteplass der man kan knytte kontakter, dele erfaringer og blir oppdatert på nye løsninger, sier Kjølstad.

Godt og variert seminarprogram

NHO Innlandet og Energiråd Innlandet, som står bak arrangementet, har fått på plass et godt og variert seminarprogram med innleggere fra blant annet NVE, Enova, Direktoratet for byggkvalitet, BNL, EBA, Entra, Utstillingsplassen Eiendom, BackeGruppen, Veidekke, Rådgivende ingeniør Aalerud, System Air og Enøkprofil. Det blir også et eget utstillerareal hvor bedrifter får muligheten til å profilere egen virksomhet.

- Innlandet står foran store utfordringer når det gjelder å redusere energibruken i bygg. Vi ønsker å invitere alle parter i eiendomsbransjen for å utveksle erfaringer og spre de gode eksemplene. Å bygge og drifte energieffektive bygg som tilfredsstiller leietakers ønsker og myndighetenes krav og betingelser blir fremtidens store utfordringer – og forretningsmulighet, sier Erik Longva, daglig leder i Energiråd Innlandet.

Bra og viktig initiativ

- Utstillingsplassen Eiendom er en av flere store utbyggere i Innlandet, og vi ser at energi og miljø blir stadig viktigere. Vi har gode erfaringer med å samarbeide med dyktige leverandører og andre fagmiljøer fra Innlandet, og vi syntes det er et veldig bra initiativ fra NHO Innlandet og Energiråd Innlandet å sette fokus på dette. Dette blir en unik mulighet for oss i bransjen og leverandører og møtes for å diskutere dette viktige temaet og knytte kontakter, sier Tron Sanderud, administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom as.

Påmeldingsfrist for arrangementet er 9. november. Her kan du melde deg på.