Ni tilbydergrupper på Farriseidet Porsgrunn

Hele ni tilbydergrupper er prekvalifisert for å innlevere tilbud på Vestfoldentreprisen på Farriseidet – Porsgrunn prosjektet.

Jernbaneverkets kontrakts og – innkjøpsrådgiver Øystein Islann, opplyser at ingen er avist i prekvalifikasjonsrunden som ble utlyst i Doffin/Ted 19. september i år. Totalt har Jernbaneverket nå prekvalifisert ni tilbydergrupper med tilsammen 13 firmaer.

- Det er både mellomstore og store, norske og utenlandske firmaer som nå har mulighet til å innlevere tilbud 21. januar 2013, forteller Islann.

Konkurransegrunnlaget ble levert ut på tilbudskonferansen som ble arrangert i Larvik 7. november. I tillegg til at det her ble gitt en kort orientering om prosjektet Farriseidet – Porsgrunn og Vestfoldentreprisen, ble det også arrangert en kort befaring av traseen med buss.

UFP01 Vestfold er en konkurranse med forhandling hvor det mest økonomisk fordelaktige tilbud vil bli valgt. I begynnelsen av februar er det satt av tid til forhandling med minimum 3 tilbydere. Kontrakt er planlagt inngått før samhandling setter i gang i april 2013.

Prosjektleder Lars Tangerås fremholder at prosjektet Farriseidet – Porsgrunn har sett gode resultater fra forhandlingene i de foregående konkurranser og opplever at valg av prosedyre, tilbud- og løsningsforslag fra entreprenør i tillegg til samhandling har bidratt til en positiv synergi i forhold til utnyttelsen av den kunnskap som ligger hos leverandørene.

Vestfoldentreprisen er den tredje av totalt fire tunnel- og grunnentrepriser på prosjektet Farriseidet – Porsgrunn, og den blir historisk sett den største bygg- og anleggskonkurransen Jernbaneverket alene har lagt ut for konkurranse. Det skal bygges ni kilometer med jernbane fra Farriseidet i Larvik til Telemark fylkesgrense. Inkludert i denne entreprisen er blant annet tre tunneler, to rømningstunneler, ni portaler, seks bruer og to viltoverganger. Kontraktsinngåelse er planlagt i mars 2013 og byggestart blir i mai 2013.