Tunnelsprenging nærmer seg slutten

Statens vegvesen regner med gjennomslag i Valslagstunnelen på fv. 714 Laksevegen, som forbinder kystkommunene Snillfjord, Hitra og Frøya med Orkanger og Trondheim, før jul.

Fenestunnelen og Brattstiåstunnelen ble ferdig drevet i sommer. Nå gjenstår om lag 400 meter før også Valslagstunnelen er ferdig drevet, melder vegvesen.no.

– Nå driver vi Valslagstunnelen fra begge sider. Vi har møtt på noen partier med dårlig fjell de siste dagene. Derfor har framdriften gått litt ned, men vi regner likevel med gjennomslag i tunnelen før jul, sier byggeleder Jostein Karlsen i Statens vegvesen.

Fenestunnelen åpner i vinter
Tidligere i høst inngikk Statens vegvesen en avtale med tunnelentreprenøren Kruse Smith om å åpne Fenestunnelen i januar 2013, nesten et år tidligere enn avtalt i den opprinnelige kontrakten.

Arbeidet med å gjøre ferdig tunnelen pågår for fullt. Tunnelen har nå fått asfaltdekke og tilførselsveiene som kobler tunnelen til dagens fv. 714 skal snart asfalteres. Inne i tunnelen pågår vann- og frostsikring. Portalen på vestsida er ferdig, mens arbeidet med portalen på østsida pågår.

– Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår før vi kan åpne tunnelen for trafikk. Vi håper å kunne åpne den i løpet av januar, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Ny åker ved Brattstiåstunnelen
I Brattstiåstunnelen pågår arbeid med portaler på begge sider. På vestsida av tunnelen brukes overskuddsmasser fra tunnelen til å opparbeide om lag 15 mål ny dyrka mark på arealer som før var et myrområde.