Frp: Vil frita småleiligheter fra universell utforming

Fremskrittspartiet ønsker at leiligheter under 30 kvadratmeter skal fritas fra kravet om universell utforming.

– Universell utforming er en god tanke, men det må være lov å stille seg spørsmål om hva disse kravene koster og hva som er konsekvensene av at de innføres, sa stortingspolitiker Gjermund Hagesæter under Boligprodusentenes Forening sitt fagtreff på Gardermoen onsdag.

– Når det gjelder kravene for de minste leilighetene og på uteområder, virker det som om man har gjennomført dette uten helt å se hva det vil føre til i praksis, la han til.

Fremskrittspartiet har tidligere fremmet stortingsforslag om at leiligheter under 55 kvadratmeter bør fritas fra kravet om universell utforming. Den gangen ble forslaget nedstemt.

Nå planlegger altså partiet å fremme et nytt forslag der grensen settes på 30 kvadratmeter.

– Produksjonen av småboliger er gått ned, og nettopp det er en av årsakene til at vi ønsker å fjerne kravet om universell utforming for de aller minste leilighetene, sa Hagesæter.

Men han har likevel ikke noen stor tro på å vinne frem med forslaget. I alle fall ikke på denne siden av valget.

– Sannsynligvis blir også dette forslaget nedstemt. Men jeg vil gjerne se hvor lett det er å lage en universelt utformet bolig på under 30 kvadratmeter. Det er sikkert mulig å få til, men da blir det trolig med uhensiktsmessige størrelser på bad og kjøkken i forhold til de disponible arealene i leiligheten, sa Hagesæter.