Viktig møteplass ved NTNU

Vi er glade for at så mange bedrifter viste seg frem på Bygg- og Miljødagen på NTNU den 6. november. Det er Næringslivsringen som arrangerer denne dagen. Kampen om de beste hodene er knallhard. Vi vet at mange bedrifter tilbyr studenter sommerjobb – og dermed bygger man opp et tillitsforhold.

Dette kan være til stor fordel både for studentene som sikrer seg både sommerjobb og kanskje fast jobb etter endte studier, men det betyr også mye for kompteanseoppbyggingen i bedriftene.

Vi liker det administrerende direktør i Selvaagbygg, Frode Antonsen, forteller til Byggeindustrien, nemlig at Betongmast-gruppen har en strategi om å kunne tilby en sommerjobb-stilling per prosjektleder. Dette er et eksempel til etterfølgelse.

Vi støtter også uttalelsen til styreleder Tor Ole Olsen i Næringslivsringen som sier at dette samarbeidet mellom universitet og byggenæring, er meget viktig.

59 ulike organisajonsenheter engasjerer seg nå for byggstudiet ved NTNU og mange av bedriftene stilte med stands på Bygg- og Miljødagen (BM-dagen) for å profilere seg i rekrutteringskampen.

Ellers er det viktig at studentene også i studietiden vet hva som møter dem ute i arbeidslivet. Det at man kan få praksisperioder mens man studerer, gjør at utnyttet også av studiene vil bli bedre. Kombinerer man praksis med prosjektoppgaver og masteroppgaver vil overgangen fra studieliv til arbeidsliv bli lettere.

Næringslivsringen er et samarbeid som består av tre parter; studenter, universitet og næringen.

- Det byggfaglige miljøet ved NTNU og SINTEF er blant sitt fremste i Europa. Hvis dere ved NTNU ikke visste det, vet dere det nå. Ta det til dere heter det i Byggeindustriens referat fra arrangementet. Det er en veldig stor anerkjennelse av arbeidet som gjøres, sier Hanne Rønneberg som er sjef i Sintef Byggforsk.