Gass- og trykkluftanlegg til Oras på nytt østfoldsykehus

Prosjekt nytt østfoldsykehus har tildelt Oras AS kontrakten på entreprise 3006 Gass- og trykkluftanlegg.

Kontrakten har en ramme på ca 80 millioner kroner eksl. mva, og omfatter levering av komplette systemer for medisinsk oksygen, medisinsk lystgass, medisinsk luft, instrument luft, teknisk trykkluft, medisinsk karbondioksid og vakuum. Anleggene vil være meget viktige for å ivareta pasientsikkerhet og god behandling.

Planlegging av arbeidene starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt i 2015.

Oras har lang erfaring på området medisinske gassanlegg og har utviklet spesialkompetanse både når det gjelder prosjektgjennomføring og service.

Oras har levert medisinske gassanlegg til de fleste større sykehus i Norge, så som Nye A-Hus, Ullevål Sykehus, Oslo Akutten, Rikshospitalet, St. Olavs Hospital og Nordlandssykehuset.

Helse Sør-Øst RHF bygger det nye østfoldsykehuset på Kalnes som skal stå ferdig i 2016. Sykehuset skal sikre befolkningen i Østfold fullt ut dekkende spesialisttilbud innen diagnostikk, behandling og rehabilitering i god samhandling med kommunehelsetjenesten og andre sykehus.

Sykehuset vil bestå av behandlingsbygg, sengebygg, servicebygg og psykiatribygg. Det bygningsmessige arealet vil bli nærmere 83.500m2. Prosjektet har en kostnadsramme på 5,1 milliarder kroner.