Høyere inntekter - redusert lønnsomhet for JM-konsernet

JM Norge leverte 136 boenheter i tredje kvartal mens byggingen av 122 boliger ble påbegynt.

Den norske delen av en av Skandinavias største boligbyggere opplever stor interesse for sine prosjekter.

JM er børsnotert i Stockholm og presenterte sine resultater for tredje kvartal for noen dager siden. Mens konsernet som helhet opplever lengre salgsprosesser på grunn av usikkerheten knyttet til internasjonal økonomi, er både aktiviteten og interessen for JMs boliger svært høy i Norge.

Konsernet hadde en omsetning på 2938 millioner svenske kroner i tredje kvartal og fikk et driftsresultat på 345 millioner kroner som tilsvarer en driftsmargin på 11,6 prosent. Det er noe lavere enn tilsvarende periode i fjor da omsetningen var 2959 millioner svenske kroner og driftsresultatet 382 millioner svenske kroner som tilsvarer en driftsmargin på 12,9 prosent.

Totalt har JM Norge levert 278 boliger i Norge fra januar til og med september. 136 av disse ble levert i tredje kvartal. 411 boliger er påbegynt i årets ni første måneder, hvorav 122 i tredje kvartal. 381 boliger ble solgt i årets ni første måneder, hvorav 102 i tredje kvartal. Totalt har JM Norge 972 boliger under bygging.

- Gode bokonsepter
- Vi arbeider hardt for å utvikle og bygge lavenergiboliger med høy kvalitet og smarte kvadrat samtidig som vi legger vekt på å skape gode bomiljø. Markedet verdsetter våre bidrag og vi opplever svært effektive salgsprosesser, sier direktør for markedskommunikasjon Kjell Kvarekvål i JM Norge.

I sin delårsrapport skriver konsernet at en stabilt høy etterspørsel etter både nybygde og brukte boliger forsterkes av høy befolkningsvekst. Det er særlig i Bergen, Stavanger og Oslo at selskapet opplever høy etterspørsel og raske salgsprosesser. I Telemark har det også vært godt salg i oktober.

Raske salgsprosesser
Boligprosjektet Elvelunden ved Akerselva i Oslo er en av selskapets pågående aktiviteter. Der ble 63 leiligheter solgt siden salgsstart for to uker siden og frem i dag. 18 av leilighetene på Damsgaards Brygge i Bergen ble solgt på tre uker. I Stavanger ble 18 av 66 leiligheter solgt ved salgsstart siste helg i oktober på prosjektet Marielunden.

Ambisiøse planer
JM har høye ambisjoner for videre vekst i Norge. I fjerde kvartal planlegger selskapet å påbegynne byggingen av minst 250 boliger i Norge, hvorav 27 leiligheter på Grefsen stasjon i Oslo, 52 på DamsgaardsBrygge i Bergen og 55 på Qben i Oslo.