Peab inngår landsavtale med IKEA i Norge

Peab har inngått en landsavtale med IKEA om å utvikle og bygge varehus i Norge.

Konsernavtale

IKEA fortsetter å vokse i Norge, Sverige og Finland, og planlegger videre ekspansjon gjennom etablering av flere nye varehus. I forbindelse med at IKEA i den pågående ekspansjonen ønsker å forbedre og effektivisere byggeprosessen, har Peab AB og IKEA Services AB inngått en overordnet samarbeidsavtale på konsernnivå med sikte på et langsiktig samarbeid mellom partene i Norge, Sverige og Finland vedrørende oppføring av IKEA-varehus.

Samarbeidet skal baseres på det respektive lands ekspansjonsplan, og skje med sikte på å styrke partenes samarbeid også på andre områder som innkjøp, muligheten til å benytte IKEAs produkter i Peabs egenutviklede boligkonsepter, benchmarking, etc.

Oppføring av tre nye IKEA-varehus i Norge er planlagt de nærmeste årene og Peab er valgt som totalentreprenør. Først ut er Ringsaker, med planlagt byggestart høsten 2013.

Formålet med avtalen er å sikre en bærekraftig og kostnadseffektiv ekspansjon gjennom å oppnå lavere byggekostnader, gjennomgående høy kvalitet, reduserte byggetider, samt å vise et tydelig ansvar for miljø og mennesker.

Divisjon Spesielle prosjekter, med tilholdssted i Göteborg, er ansvarlig for Peab-konsernets IKEA-avtale, og er sammen med Bygg Oslo, Bygg Øst og Anlegg likeverdige parter i det norske samarbeidet. Distriktssjef Trond Dahl i Bygg Øst blir leder for IKEA-samarbeidet i Norge, mens viseadm dir Bengt Qvillberg blir styreformann i arbeidsfellesskapet.

- Landsavtalen med IKEA er veldig positiv for Peab i Norge. Vi håper at avtalen vil bli en vinn-vinn-situasjon både for IKEA og Peab. Prosjektene skal gjennomføres i et samspill hvor IKEA og Peab i fellesskap løser oppgavene i et åpent og tillitsfullt samarbeid. Partenes samlede kompetanse skal utnyttes for å nå felles prosjektmål. Vi ser frem til et konstruktivt og spennende samarbeid med et ledende internasjonalt selskap, sier adm dir Petter Moe i Peab Bygg.

- Avtalen med Peab sikrer forutsigbarhet og kontinuitet i forhold til våre prosjekter. Selskapet kjenner IKEA, våre verdier og vår identitet godt, noe som gir oss en særlig trygghet med hensyn til forvaltningen av dette samarbeidet. Sammen skal vi realisere våre prosjekter i årene som kommer, sier eiendomssjef Bård Stang-Lund Valasjø i IKEA Norge.

Forprosjektet i Norge starter nå, og selve kontraktene skal senere behandles i IKEAs investeringsorganer for endelig godkjenning.