NTNU-studentenes hyttedrøm nærmer seg målet

For mange år siden begynte en hyttedrøm å ta form blant byggstudenter på NTNU. I dag er hytta reist på en høyde ved Åtolltjenna i Selbu kommune og byggetrinn Vedal nærmer seg ferdigstilling.

Veien mot egen hytte har vært lang, men spennende for byggstudentene på NTNU.

Helt fra prosjektets start har de knyttet til seg gode samarbeidspartnere innen byggenæringen. Blant annet ble to sommerjobbstillinger opprettet hos Multiconsult for å prosjektere hytta.

Den største og viktigste samarbeidspartner er den finansielle partneren Vedal, uten dem hadde hyttedrømmen aldri blitt realisert.

De utvendige arbeidene er ferdige og tett bygg ble feiret med kranselag sammen med Vedal på Rockheim i Trondheim, 31. oktober 2011. Vinteren og våren 2012 gikk med til å prosjektere det innvendige, i tillegg til å isolere hytta.

- Arkitektene har lagt lista høyt på innvendig finish. Mange utradisjonelle løsninger og minimal bruk av lister gir store utfordringer. Å få alle dugnadslagene som jobber på hytta til å tenke likt er ikke lett, sier hyttekomiteens dugnadsansvarlig, Erik Lunde (4. klasse).

Alternative materialer som kryssfiner av furu har blitt valgt som gjennomgående materiale i hytta, i tillegg brukes liggende lektekledning i gran. All himling er utført i glattkant granpanel, mens gulvet er i heltre furu. Vegger og tak lysnes slik at trestrukturen kommer frem, og for å unngå at det gulner. Gulvet får en gråpigmentert olje for å gi en kontrast. Hytta vil få et moderne uttrykk litt utenom det vanlige, og det vil bli en unik hytte som er identitetsskapende for H.M. Aarhønen.

På materialteknisk laboratorium ved NTNU får studentene benytte seg av både verksteder og ekspertise. Dette muliggjør at de fleste møblene også blir bygget på dugnad av studenter. Det blir også lagt vekt på gjenbruk i innredningen. Noe får et malingsstrøk først, mens annet blir tatt direkte i bruk. Aarhønehytta vil være et særegent produkt helt fra første spadetak til siste sofapute.

Hytta skal stå ferdig til H.M. Aarhønens 100-årsjubileum i januar 2013. Åpningen av hytta skjer 25. januar og vil være starten på en fullspekket jubileumsuke for NTNUs eldste linjeforening. Studentene jobber derfor på spreng før vinteren setter inn i Selbu og eksamensperioden starter.

- Hytta skal være klar til bruk i januar takket være god innsats fra ivrige byggstudenter. Fremtidens sivilingeniører kommer til å ha mye å bidra med ut i fra det jeg har sett av arbeidsinnsats under hyttebyggingen, sier hyttekomiteens dugnadsansvarlig, Erik Lunde (4.klasse).

Les mer om hytteprosjektet på nettsidene til linjeforeningen for Bygg- og miljøteknikk på NTNU, aarhonen.no.