Store kontrakter og solid resultat for Aker Solutions

Aker Solutions hadde høy omsetning og signerte viktige kontrakter i tredje kvartal. Ordrereserven er langt høyere enn på samme tid i fjor.

Det nå rendyrkede oljeserviceselskapet har blant annet signert en avtale verdt 250 millioner dollar med Total E&P, en avtale verdt 2,3 milliarder med Brunei Shell Petroleum ble landet og selskapet vant også en kontrakt for levering av borepakker til boreskip for det brasilianske markedet.

– Kvartalet kan oppsummeres i tre hovedpunkter: stabil operasjonell drift, sterk ordreinngang og kontrakter som representerer gjennombrudd i flere markedssegmenter, sier arbeidende styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions.

Høy omsetning
Sammenlignet med tredje kvartal 2011 er nøkkeltallene fra resultatregnskapet for tredje kvartal svært lyse. Driftsinntektene steg 2,5 milliarder kroner til over 11 milliarder, driftsresultatet er oppe i langt over 800 millioner, over 700 millioner mer enn på samme tid i fjor, og resultat før skatt har vokst fra minus 214 til 734 millioner i pluss.

Samtidig har industrikonsernet som har hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo, hatt en omsetning i årets ni første måneder som ligger 32 prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor.

Kvartalsresultatet før renter, skatt, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) endte på 1.122 millioner kroner, med en driftsmargin på 10,1 prosent.

I rute
Øyvind Eriksen kan tilfreds konstatere en solid ordreinngang i kvartalet på 16,9 milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 59,7 milliarder, en økning på 44 prosent siden begynnelsen av 2011.

– For dagens Aker Solutions, som nå er et rendyrket oljeserviceselskap, er ordrereserven på sitt høyeste nivå noensinne. I tillegg strekker den seg over flere år, noe som gir oss økt visibilitet med hensyn til fremtidige operasjoner. Vi er fremdeles i rute for å nå målet om å doble omsetningen vår fra 2010 til 2015, sier Eriksen.