Skandinavisk Treimport og Fritzøe Engros fusjonerer

Fra 1. januar 2013 vil Skandinavisk Treimport AS og Fritzøe Engros AS bli slått sammet til ett selskap.

Bakgrunnen for dette er et ønske fra stadig flere kunder om å ha én avtalepartner uavhengig om varer distribueres fra Larvik eller Åndalsnes.

Fritzøe Engros AS kjøpte i 2001 alle aksjer i Skandinavisk Treimport AS på Åndalsnes. Begge selskapene driver med import og distribusjon av trebaserte produkter til industri- og forhandlerkunder.

- Det faktum at Skandinavisk Treimport fusjoneres med Fritzøe Engros AS får i praksis ingen større konsekvenser for driften på Åndalsnes. Selskapene har over lag tid tilpasset seg hverandre og etablert samhandling hvor det er naturlig. «Treimporten» har en meget sterk posisjon i regionen med uovertruffen logistikk og en god kompetanse blant de ansatte. Det vil vi videreføre og videreutvikle, uttaler Oddbjørn Hagen, adm. dir. i Fritzøe Engros AS og styreleder i Skandinavisk Treimport.

En fusjon vil også forenkle en rekke interne prosesser mellom selskapene og medføre sterkere markeds- og kundefokus.

Årsaken til at fusjonen gjennomføres nå, er overgang til et nytt, felles datasystem fra nyttår.

- I den perioden Fritzøe Engros AS har vært eier, er det gjort betydelige investeringer i oppgradering og utvidelse av anlegget på Åndalsnes. I samme periode er også omsetningen fra anlegget på Åndalsnes mer enn fordoblet. Med de endringer som er skjedd i vår bransje de siste årene, har det vært viktig for vår utvikling å inngå i en større eierkonstellasjon. Fusjonen med Fritzøe Engros vil heller ikke medføre endring i antall ansatte, sier daglig leder Jo-André Herje ved Skandinavisk Treimport AS.

Det nye selskapet vil bli markedsført som Fritzøe og med ny logo. Omsetningen vil være ca. 400 mill. med 46 ansatte fordelt med 12 på Åndalsnes og 34 i Larvik. Selskapet disponerer ca. 6000 m² lagerflate på Åndalsnes og ca. 13.000 m² i Larvik.