Åsveien skole til Team-Bygg

Team-Bygg AS, som er en del av Betonmast AS, er av Trondheim kommune innstilt som totalentreprenør på prosjektering og bygging av Åsveien skole til 262 millioner kroner.

Nye Åsveien skole og idrettshall med utomhusanlegg er Midt-Norges første pilotprosjekt i Framtidens bygg.

Framtidens bygg er en satsing under Framtidens byer, som er et samarbeidsprogram mellom 13 byer og fire departementer. Dette er et samarbeid som skal gi byggebransjen den nødvendige omdreiningen mot energieffektivisering og utslippsreduksjon som framtiden krever.

Team-Bygg har gjennom dette pilotprosjektet forpliktet seg til å prøve ut nye materialer og metoder og implementere ny kunnskap. Prosjektet skal bygges som passivhus.

Eggen Arkitekter AS og Løvetanna Landskap AS har tidligere vunnet plan- og designkonkurransen som danner grunnlaget for dette prosjektet. De blir derfor en naturlig del av den videre prosjektgruppen sammen med Utbyggingsenheten i Trondheim kommune, Team-Bygg og andre samarbeidspartnere.

Åsveien skole består av:
ü Barneskole for 630 elever.

ü Byomfattende senter for elever med diagnoser innenfor autismespekter dimensjonert for 20 elever, fordelt på 3 avdelinger. Dette tilbudet er beregnet å dekke både barne- og ungdomstrinnet.

ü Flerbrukshall med tilhørende støttearealer.

ü Tilhørende uteareal inkludert idrettsanlegg og kommunal infrastruktur.

Samspillfasen vil starte nå i november, byggestart sommeren 2013, og overlevering av en ny, flott skole vinteren 2015.

- Team-Bygg ser frem til å samarbeide med både oppdragsgiver, arkitekter, rådgivere, underentreprenører og andre bidragsytere på dette prosjektet. Prosjektet er både spennende og krevende innen klima, energi og materialbruk, og vi føler at vi får være med og påvirke framtidsrettet bygging i Trondheim og Norge, sier Ola Arvid Røe, daglig leder i Team-Bygg AS.