Rørlegger ble strømskadd på Kunnskapssenteret

En 54 år gammel svensk rørlegger er blitt utsatt for strømgjennomgang på byggeplassen på Kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital i Trondheim. Dette er første skade med fravær under byggingen av Kunnskapssenteret.

Skaden oppstod 23. oktober da mannen skulle trekke ut et støpsel fra et provstrømskap. Han dro i støpselet med den ene hånda mens han holdt i skapdøra med den andre. Isolasjonen rundt ledere ble da dratt av, slik at strømmen gikk gjennom kroppen. I ettertid er det fastslått at det var brudd på ledningen i overgangen til støpselet, og at ledere var synlige, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Rørleggeren, som var innleid av YIT, ble brakt til St Olavs Hospital for observasjon, slik det rutinemessig skal gjøres ved strømskader. Tilstanden var ikke alvorlig, men mannen hadde ubehag og høyt blodtrykk. Etter et par dagers observarsjon kunne han friskmeldes og reise tilbake til Sverige.

- Under hendelsen fungerte beredskapstiltakene godt, melder Helsebygg, som sammen med entreprenørene har gått nøye gjennom rutinene og satt i verk tiltak for å bedre strømsikkerheten på byggeplassen.