Kynningsrud feiret 15 års-jubileum i Uddevalla med åpent hus

Lørdag 27. oktober åpnet Kynningsrud Prefab dørene og kjørte tilnærmet full produksjon for Uddevallabefolkningen, samarbeidspartnere og ansatte fra Norge og Sverige.

Arrangementet ble en suksess og et interessant møte med en av de største private arbeidsgiverne i Uddevalla.

I tillegg til produksjon av hulldekker og fasader ble det demonstrert montasje av betongelementer, fallsikringsopplegg og transport. Nordic Crane stilte med de signalgrønne kranene. Musikalsk underholdning på en høstdag badet i sol bidro også til at det ble en minneverdig dag for store og små.

Kynningsrud Prefab har hittil investert 200 millioner i fabrikken på Kasen. For 15 år siden var lokalene totalt nedslitte, svarte av gammel sveiserøyk og bar sterkt preg av en ærefull verftstid som definitivt var over for godt.

- Vi startet med vaske ned, male opp, oppgradere kraner, pele, støpe nye gulv. Deretter installerte vi moderne hulldekkmaskiner, spennbenker og innvendige siloer og betongstasjon, forteller eier av Kynningsrud Prefab, Harald Kynningsrud.

Dette var starten på en sunn og god bedrift som i dag består av over 200 medarbeidere i Fredrikstad og Uddevalla og er i full fart mot en omsetning på 500 millioner kroner.

Markedet er Norge og Sverige med en radius på 30 mil fra Uddevalla. Det inkluderer østlandsområdet i Norge, Västra Götaland i Sverige med byene rundt Vänern og Vättern og ikke minst Gøteborgsregionen.

Kynningsrud Prefab står nå foran ytterligere investeringer på 50 millioner kroner. Dette muliggjør en årsproduksjon opp mot 200.000 tonn.