OBOS trekker boligprosjekt fra markedet

OBOS har valgt å trekke boligprosjektet Jomfruhagen tilbake fra markedet.

Boligprosjektet Jomfruhagen i Oslo ble lyst ut for salg i OBOS-bladet i oktober, og salgsmøte skulle vært gjennomført 24. oktober, men ble avlyst samme kveld på grunn av usikkerhet om den valgte byggeaktøren ville være i stand til å stille med den nødvendige langsiktige sikkerhet.

- Ved siste gjennomgang av entreprenørvalget i prosjektet Jomfruhagen har vi i OBOS stilt spørsmål om den valgte byggeaktøren ville være i stand til å stille med den nødvendige langsiktige sikkerhet og soliditet som vi forventer av våre samarbeidspartnere. Det har ikke vært mulig å komme frem til en avtale med denne aktøren som sikrer dette på tilstrekkelig vis. OBOS kan ikke leve med usikkerhet om hvorvidt den entreprenøren vi velger har tilstrekkelig soliditet og gjennomføringsevne til å levere et prosjekt av denne størrelse. Det vil medføre en stor risiko for oss som utbygger, men ikke minst for boligkjøperne. For oss handler det mest om at det skal være trygt og forutsigbart å kjøpe bolig hos OBOS, sier Daniel Kjørberg Siraj, konserndirektør for boligutvikling og eiendomsmegling i OBOS i en melding fra selskapet.

- Vi ønsker å få på plass en ny entreprenør så raskt som mulig, men kan ikke gi noe nærmere informasjon om tidsperspektivet. Deltakere på salgsmøtet vil bli tilskrevet særskilt med informasjon om prosjektet. Ellers vil nødvendig informasjon bli kunngjort på OBOS.no og andre medier, sier Siraj.