Mange trafikkulykker etter snøfall på Østlandet

Sesongens første snø falt over sentrale deler av Østlandet natt til mandag. Det førte i morgentimene til en rekke trafikkulykker, delvis på grunn av bilister som fortsatt kjører rundt med sommerdekk.

– I Stor-Oslo har det vært 15 utfor- og fastkjøringer siden klokken 1 i natt, sier avdelingsleder Irene Røsholt på vaktsentralen i Falck til Dagbladet.

Hun melder om en rekke utforkjøringer fra Minnesund og inn mot Oslo. Politiet i Buskerud meldte også om trafikkuhell i morgentimene. På Romerike hadde politiet fram til klokken 6.15 mandag morgen registrert fem ulykker.

– Kjøreforholdene er såpass at alle som har sommerdekk henstilles til å la bilen stå. Velg kollektivt eller legg om til vinterdekk før avreise, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Trafikkoperatør Thale Eikeset ved Vegtrafikksentralen har samme henstilling:

– Sommerdekk er ikke tingen i dag, sier Eikeset til VG Nett. Ikke alle fulgte oppfordringen. Oppland Arbeiderblad melder om bilister som forsøkte seg på glatt føre med sommerdekk. Også i Hedmark var det glatte veier mandag morgen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Togtrafikken gikk derimot som normalt, bortsett fra forsinkelser på Vestfoldbane som skyldtes et uhell med kumøkk over et spor, skriver Aftenposten.

På Oslo lufthavn var det en rekke forsinkelser mandag morgen. Folk som skal reise med fly via Gardermoen i løpet av dagen må møte som normalt, og forholde seg til informasjon fra flyselskapene, oppfordrer Oslo lufthavn.