Salgsfall også i byggevareindustrien

Byggevareindustrien kan melde om et fall i byggevaresalget i september på syv prosent justert for prisstigning sammenlignet med samme måned i fjor.

Byggevareindustriens salgsstatistikk samsvarer derfor godt med tallene fra Virke byggevarehandel som nylig meldte om en salgsnedgang på 3,4 prosent.

– September er tradisjonelt den måneden med høyest salg gjennom året. En del av forklaringen på nedgangen vil være at det i september 2011 var 22 arbeidsdager, mens det i 2012 var 20 arbeidsdager eks. lørdager, kommenterer adm. direktør Øyvind Skarholt i Byggevareindustrien som månedlig utarbeider sin statistikk for innenlands salg av byggevarer.

– Det kan synes som innvendige og rehab-produkter har hatt bedre salg i september enn mer utvendige/tyngre byggevarer, legger Skarholt til.

Samlet salg for årets ni første måneder viser fortsatt en vekst på 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i 2011.

– For de som rapporterer forventet salg, ligger man nå per september ca. fem prosent høyere enn det som var gjennomsnittlig forventning, fremholder han.

– Basert på signaler fra markedet kan det se ut til oktober vil kunne ta seg noe opp. Her vil også to salgsdager mer enn i 2011 kunne spille inn, avslutter Skarholt som registrerer at prognoser på igangsetting av bolig og næringsbygg i 2012 er forventet å ligge på samme nivå som tidligere prognostisert.