BNL med tyveriveileder

Med bakgrunn i en undersøkelse om tyveri fra byggeplass våren 2012 har BNL utarbeidet en veileder, for å hjelpe medlemsbedriftene med enkel og kostnadseffektiv tyverisikring.

I denne veilederen finner du tips og råd om hvordan bedriften kan jobbe strategisk for å unngå tyveri og praktiske tips og råd for sikring av verdier.

Konsekvensene av tyveri fra byggeplassene er økte kostnader for bedriftene og forsinkede prosjekter. Mange bedrifter har med effekt gjennomført sikringstiltak på byggeplassene. Like fullt opplever de at tyveri fra byggeplassene har et voksende omfang.

– Med veilederen ønsker vi å bidra med hjelp til selvhjelp, slik at bedriftene på en mer systematisk måte kan forebygge tyveri og styrke arbeidet med verdisikring, sier Audun Lågøyr, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i BNL. 4 av 10 bedrifter i byggenæringen rammes av tyveri fra byggeplassen, og problemet vokser. Det ble bekreftet av en spørreundersøkelse BNL gjorde blant sine medlemsbedrifter.

– Et styrket samarbeid mellom byggenæringen, politiet og forsikringsselskapene er nødvendig for å møte problemet. Å rette søkelyset mot problemet er nødvendig og viktig. Samtidig ønsker vi å levere et konkret bidrag til at næringen selv kan styrke sitt arbeid med verdisikring. Vi mener veilederen kan være et konkret bidrag til dette, sier Lågøyr.

Her finner du BNL-veilederen