Legran ny daglig leder i FAS

Erling Legran (45) er på plass som ny daglig leder i Fundamentering AS fra mandag 29. oktober.

Den nye sjefen understreker at hans viktigste oppgave er å sikre videre sterk og sunn vekst for selskapet. Lederskiftet hare vært planlagt i lang tid og skjer i en periode hvor selskapet gjør det veldig bra.

— Mitt inntrykk av FAS er at det er et veldrevet selskap med et godt fundament for videre suksess. Her har det vært gjort mange kloke valg så langt, sier Erling Legran.

— Det jeg kan tilføye selskapet er kunnskap om hvordan vi skal sikre en fortsatt sunn vekst. De fleste selskaper ønsker vekst, men det er særlig viktig å sikre god likviditet og økonomistyring når selskaper vokser, sier han. Erling Legran understreker at han ikke ønsker å sette i gang endringer for endringenes egen skyld.

—Jeg skal sette meg grundig inn i driften av selskapet, og skal bruke mye tid nå i begynnelsen til å møte ansatte ute på anleggene, samt kunder og leverandører, påpeker Legran. Erling vokste opp i Klæbu, rett sør for Trondheim. Han tok først utdannelse ved Trondheim Økonomiske Høgskole, med hovedfokus på skatterett og finans. Utdannelsen er senere supplert med Masterprogram fra BI. Erling oppdager at han kan se hjem fra det nye kontorvinduet sitt. Familien har tre ungdommer; to jenter på 19 år og 13 år, og en gutt på 18 år.

— Jeg jobbet i flere år i Klæbu Sparebank og har nå jobbet 13 år i Trønder Energi i ulike roller, så dette blir faktisk bare andre gang jeg bytter arbeidsgiver, smiler han. De siste årene har Erling jobbet i Uganda for et selskap eid av TrønderEnergi.

—Å bo i Afrika har gitt hele familien helt nye inntrykk og erfaringer som vi ikke kunne fått her hjemme, understreker han. Å flytte familien to ganger har også gitt erfaringer som kan være nyttig som leder.

— Vi brukte lang tid på å diskutere og forankre ideen hos alle, forklarer Erling. Å endre andres hverdag er ikke noe man bør gjøre brått og uten involvering – uansett om det er familie eller ansatte det er snakk om, understreker han.

— Min erfaring kommer fra andre bransjer, men passer godt i den situasjonen FAS er i nå, sier Legran, som understreker at han ikke er ansatt i FAS på grunn av bransje- eller fagkunnskap. Han mener slik kunnskap er helt nødvendig å ta med videre og håper dagens ledere blir med videre noen år.  

— Mitt ansvar blir ikke å lede de enkelte prosjektene, men å sikre at det vi holder på med til sammen gir den økonomiske uttellingen som trengs fremover, utdyper han. Selskapet har stor vekst. Det gjøres mange og store investeringer og dette er tett på hans erfaring.

— Jeg er vant med verdivurderinger og struktur-vurderinger, og mener å ha et godt øye til hvordan verdier skapes i en bedrift. Finans og skatt er alltid viktig i et selskap, og uten god likviditet kan det gå galt selv med den beste, forklarer han. Det er tydelig at Erling Legran ønsker å være en synlig sjef, som også er å se ute.

—Det er ute på anleggene verdiene i selskapet skapes.