TVE bygger Hovenga Allè i Porsgrunn

Peabs datterselskap Telemark Vestfold Entreprenør har fått i oppdrag å bygge 32 leiligheter i sentrum av Porsgrunn. Kontrakten er på 35 millioner kroner.

Oppdraget består av tømrer- og betongarbeider. I størrelse varierer leilighetene fra 55 til 129 kvadratmeter, med praktiske og effektive planløsninger.

Alle boligene får romslige terrasser eller balkonger vendt mot sydvest. Under byggene blir det parkeringskjeller med sportsboder og heis opp til leilighetene. Det blir ellers høy standard og miljøvennlige løsninger med vannbåren varme og brukervennlige fellesarealer. Leilighetene ligger i et populært boligområde, og fasaden består av tegl, tre og glass.

Byggherre for Hovenga Allé er Kjølnes Eiendom AS og kontraktssum er på 35 MNOK eks mva. Arbeidet startet nå i høst og leilighetene skal stå ferdige i desember 2013.

-Hovenga Allé er et forholdsvis stort prosjekt, og det er planlagt rundt 60 leiligheter totalt. Vi starter nå med oppføringen av de to første byggetrinnene, og prosjektet vil i den mest hektiske perioden sysselsette opp mot 20 egne medarbeidere, forteller daglig leder i Telemark Vestfold Entreprenør, Kjetil Runningen i en pressemelding.

Hovenga Allé er et samarbeidsprosjekt mellom Telemark Vestfold Utvikling AS og Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag, hvor TVU har en eierandel på 75 prosent. Arkitekt er Skule Werstad/TVU.