To Byggmakkere med miljøsertifisering

– Vi har nå tatt konsekvensen av den økte etterspørselen etter å ta miljøansvar og blir nå den første byggevarevirksomheten i Hordaland med miljøfyrtårn sertifisering, sier varehussjef Eivind Rio-Standal hos Byggmakker Drotningsvik og Åsane.

For kort tid siden fikk Byggmakker Drotningsvik og Byggmakker Åsane overrakt diplom fra ordfører Trude Drevland (H) i Bergen kommune. Senere i høst vil også de to Byggmakker butikkene på Gravdal og på Nordås motta diplom som bekreftelse på sitt miljøengasjement.

- Stadig flere forbrukere etterspør miljø- og energivennlige produkter og tjenester når de skal kjøpe byggevarer. I følge Prognosesenteret vil norske husholdninger i gjennomsnitt gjennomføre nesten fem slike tiltak i egen bolig. Tilleggsisolering i vinduer, yttervegger, gulv og tak er de områdene man i størst grad vil gjennomføre miljøtiltak.

- Offentlig sektor i Norge kjøper inn varer og tjenester for over 300 milliarder hvert år og det er fullt mulig for dem å stille strenge miljøkrav med tanke på innkjøp i hele verdikjeden. Det er viktig at kommunene i Hordaland nå også er bevisst på at de kan og bør stille miljømessige krav til innkjøp av byggevarematerialer.

- Vi er glade for at vi nå kan vise våre kunder at vi tenker miljø i alle ledd. Vi har både private kunder og proffkunder som gjerne betaler litt ekstra også for å få produkter som er miljømerket. Det er derfor et stort konkurransefortrinn å være miljøfyrtårn bedrift, sier Rio-Standal.

Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning som viser at virksomheten tar miljø- og samfunnsansvar på alvor.

- Gjennom sertifiseringsprosessen har vi erfart muligheter til å effektivisere rutiner og drift internt, samtidig som vi ser at vi finner tiltak som også reduserer kostnader og bedrer bunnlinjen vår. Det er jo også en kjempegod grunn til å tenke miljø for oss alle. Noen av tiltakene er for eksempel skjerpete innkjøpsrutine, reduserte energiutgifter, bedre og rimeligere avfallshåndtering, forbedret arbeidsmiljø og flere miljøvennlige produkter og tjenester, sier varehussjef Øyvind Næss hos Byggmakker Nordås.

- Det er jo alltids noen litt mer utfordrende oppgaver, men de enkle tiltakene som å kaste avfallet i rett dunk, skru av lyset i rom man ikke oppholder seg i, og senke temperaturene i lokalene om natten er noe alle klarer.

- Vi er stolt over at vi er den første byggevarekjeden i Hordaland som blir miljøfyrtårnsertifisert. Vi håper kundene også vil sette pris på det, avslutter en miljøbevisst varehussjef Trond Herland hos Byggmakker Proff Gravdal.