Peab deltar i Europas største HMS-kampanje

Denne uken deltar Peabs byggdivisjon i Norge i den europeiske sikkerhetskampanjen "Et sikkert og godt arbeidsmiljø".

Det er første gang Peab deltar i den europeiske sikkerhetskampanjen, og målet er å forebygge skader og ulykker på arbeidsplassen. Sentralt i kampanjen står involvering fra toppledelsen og medvirkning fra medarbeiderne. Det betyr at alle ledere i løpet av uken skal besøke minst to byggeprosjekter. Der deltar de for eksempel på HMS-møte, vernerunde, risikovurderinger og sikker jobb-analyse (SJA) sammen med medarbeiderne i prosjektet.

- Kampanjen passer veldig godt i vårt arbeid med å involvere medarbeiderne slik at risikofylte områder blir belyst så tidlig som mulig. Det er gøy å se engasjementet ute. Ikke minst er det nyttig å belyse og diskutere utfordringer og effekten av ulike tiltak, sier adm dir i Peab Bygg, Petter Moe.

Flere hundre HMS-rådgivere
Selv besøker han fem av Peabs prosjekter under kampanjeuken; ett i Hammerfest, to i Tromsø, ett i Kongsvinger og ett i Oslo.

– Når jeg og andre ledere er ute på besøk får vi et tydeligere bilde av virkeligheten. Hva er utfordringene i hverdagen, er vi på rett vei og hvordan fungerer tiltakene i praksis? Det er våre hundrevis av medarbeidere ute på prosjektene som er våre beste HMS-rådgivere, påpeker Petter Moe.

Eget tema for HMS-kampanjen
Peab har valgt å sette ekstra trykk på arbeider i høyden og sikker jobb-analyse (SJA) under kampanjen. HMS-sjef Ingun Rosenberg i Peab syns det er fint å kunne markere HMS-arbeidet i forbindelse med en europeisk satsing.

– Gjennom den europeiske kampanjen følger vi opp våre HMS-aksjoner fra i fjor og tidligere i år. Vi jobber i en utsatt bransje, og risikovurderinger og sikker jobb-analyse er et viktig område vi aldri kan slippe taket i. Målet er at ingen medarbeidere på våre prosjekter skal skade seg på jobb. Systematisk HMS-arbeid er helt essensielt om vi skal nå det målet, sier hun.

Kampanjen arrangeres i regi av Det Europeiske Arbeidsmiljøorganet, og deltakende bedrifter kan være med i kampen om å vinne den europeiske prisen for god praksis. Den europeiske prisen for god praksis er et av hovedelementene i kampanjen, som skal sette søkelys på de beste eksemplene mellom ledelse og ansatte som jobber med å skape et sikkert og godt arbeidsmiljø.