Dansk gigant tar en bit av Norge

Den danske storentreprenøren MT Højgaard etablerte seg i Norge sommeren 2011, og har allerede fått flere store prosjekter i landet.

Et boligprosjekt på Fornebu, en idrettshall i Bærum og et leilighetskompleks i Drammen er blant de aller siste prosjektene MT Højgaard har vunnet. Selskapet er med dette et godt skritt videre i sin plan om å få en bit av det norske markedet for bolig- og næringsbygg.

MT Højgaards historie går helt tilbake til 1918, og selskapet er i dag Danmarks største entreprenørselskap. MT Højgaard har 5000 ansatte og hadde i 2011 en omsetning på mer enn 9 milliarder kroner. Selskapet er i dag til stede på blant annet Grønland, Shetland, Sverige, Vietnam, Qatar, Panama, Sri Lanka og England. Nå befester de også sin posisjon i Norge.

- Norge er et attraktivt marked for oss, og vi mener det er plass til en aktør som MT Højgaard i det norske markedet. Vi har lang og bred erfaring, har kommet langt innen utvikling av energiriktig bygging og er gode på kunderelasjoner. Vi er svært fornøyde med de siste prosjektene vi har vunnet og mener dette vitner om vårt eksistensgrunnlag i Norge, sier daglig leder i MT Højgaard Norge, Karen Cecilie Bjørgum Møller.

2. oktober fikk MT Højgaard tildelt forprosjektet om Nadderud Arena i Bærum etter en offentlig anbudskonkurranse. Dette er en flerbrukshall tilpasset eliteseriehåndball som skal brukes av Haslum og Stabekk håndball. Hallen blir på totalt 5500 kvadratmeter og har et budsjett på 83,5 millioner eks. mva. Prosjektet skal behandles i kommunestyret i desember 2012, og reguleringsarbeide pågår.

Denne måneden ble det også klart at MT Højgaard har vunnet en del av Rolfsbukta-utbyggingen på Fornebu, med Alleen 3&4. Dette er et boligkompleks med 33 leiligheter samt parkeringskjeller som til sammen utgjør nærmere 5000 kvadratmeter. Planlagt byggestart er 1. kvartal 2013 og prosjektet er en totalentreprise. Byggherre er Fornebu Utvikling som eies av OBOS. Prosjektet i Rolfsbukta er en del av utbyggingen på Fornebulandet hvor OBOS gjennom Fornebu Utvikling skal bygge 4950 boliger. Av disse er over 1100 ferdig eller under bygging.

MT Højgaard har også inngått en samarbeidsavtale med Glitre Eiendom AS om prosjektering og utbygging av 35-37 leiligheter på Tinghushaven i Drammen. Leilighetene er planlagt bygget med moduler levert av MT Højgaards datterselskap Scandibyg. Moduler bygges klare i Danmark og fraktes til Norge. Det er gjennomført flere slike boligprosjekt i Danmark med Scandibyg som leverandør. Dersom prosjektet blir realisert gjennomfører MT Højgaard oppdraget i totalentreprise.

MT Højgaard Norge har i dag 10 ansatte, men regner med å utvide staben betydelig.

- De prosjektene som allerede er vunnet samt vår ytterligere satsing i det norske markedet gjør at behovet for flere ansatte øker. Vi regner derfor med å doble staben i løpet av det nærmeste året, sier Møller.