Horten vil ha flytende boligområde

Som del av en større utbygging av Indre Havn i Horten planlegges det et flytende boligområde.

De første planene for den nye bydelen på mellom 500 og 800 boliger ble framlagt for politisk behandling i Horten mandag denne uka.

Indre havneby er på ca 143 daa, og kan gi mange nye sentrumsnære boliger. I tillegg vil bydelen kunne få næringsetablering, kontorer, barnehage, småbåthavn, flytende boliger og rekreasjonsområder med mer.

Horten satser utradisjonelt ved å åpne opp for etablering av inntil 30 flytende boliger i Indre havneby. Dette vil kunne bli Norges første flytende boligkvartal, og flere aktører har allerede vist sin interesse for nettopp dette.

- Indre havneby vil ligge fantastisk flott til ved sjøen, med gangavstand til Horten sentrum og alle fasiliteter. Nærmeste nabo er vakre Karljohansvern med Hortenskogen, badestrender, parkareal, arbeidsplasser og museer. Med en slik unik beliggenhet ligger forholdene godt til rette for en attraktiv bydel hvor folk trives. Beboerne i Indre havneby vil kunne tilbys både sjøutsikt, sommerkveldsol, båtplass, sosiale- og ”grønne” kvaliteter, skriver kommunen i en pressemelding.

Formannskapet i Horten kommune behandlet mandag 22. oktober et forslag til områdereguleringsplan for Indre havneby. Planforslaget legges nå ut til offentlig ettersyn i 6 uker i perioden fram mot jul. Kommunen er forslagsstiller og eier av planen, men har hatt et fruktbart samarbeid med grunneierne gjennom hele prosessen. Planforslaget gir juridiske rammer for utviklingen og legger føringer for de kommende private detaljplanene. Kommunen håper å ha reguleringsplanen vedtatt i løpet av våren 2013, slik at grunneierne kan starte utviklingen på sine tomter.

Bromsjordet som området heter, er i dag preget av plasskrevende industri og små bedrifter. Utviklingen vil foregå etappevis og transformere næringsområdet til et attraktivt og sentrumsnært boområde. Horten er i vekst og regner med økt tilflytting i årene som kommer. I Indre havneby skal det bygges mellom 500 og 800 boliger. Bebyggelsen skal ha varierte høyder mellom 3,4 og 5 etasjer. Passe tett og passe høyt slik at kvaliteter som sol og grønne uteareal skal prege boområdet. Det skal et godt bomiljø med mennesket i fokus, som stimulerer til sosial kontakt, livsutfoldelse og bruk for alle brukergrupper.

Strandsonen skal fortsatt være offentlig tilgjengelig og opparbeides til park med lek, trim og aktiviteter. Planforslaget har fokus på at planen er praktisk og økonomisk realiserbar. Horten kommune er en stor grunneier på området med både friområder og byggeareal. Når områdeplanen er endelig vedtatt, vil kommunen selge eiendommer som kan bebygges.