Nå startar byggingen av Ryfast

Byggingen av Ryfast startar 9. november.

Det er er tidligere samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) som skal markere byggestart.

Men etter at Statens vegvesen satte foten ned for at profilerte personer skulle få kjøre "sermoni-gravemaskin" tidligere i høst, må hun nøye seg med å ta første det spadestikket manuelt på Solbakk i Strand kommune.

Magnhild Meltveit Kleppa var samferdselsminister da hun i mai offentliggjorde at Ryfast skulle behandles i statsråd. Som kjent vedtok Stortinget Ryfastprosjektet i juni.

- Derfor er det naturlig, og ikke minst kjekt, at Meltveit Kleppa er den som tar første spadestikk. Magnhild har gjort en kjempejobb for å få fram dette og andre viktige prosjekt, sier Gunnar Eiterjord i en pressemelding.

Eiterjord ble nylig ansatt som ny prosjektleder. Han startet i vegvesenet så sent som i mai som prosjektleder for Eiganestunnelen, og kom fra stillingen som samferdselssjef i Rogaland fylkeskommune. Nå er han klar for å komme igang med med Ryfast-jobben.

- Vi er veldig fornøyd med at arbeidet med Ryfast starter. Ryfast er et prosjekt som får stor regional virkning, sier Eiterjord.

Brødrene Jørmeland fikk første Ryfastjobb, som er arbeid med å forberede området til tunneldrivingen fra Solbakk starter våren 2013. Før jul skal den første store entreprisen, første halvpart av Solbakktunnelen, lyses ut.

- Vi har fått rimelige priser på første entreprisen, og det er en god start.