OBOS åpner A-merket kjøpesenter

Når Tasta senter åpner dørene 25. oktober, er det som ett av Norges mest miljøvennlige kjøpesentre. Senteret er et lavenergibygg i energiklasse A.

- Vi er stolte av at Tasta Senter er ett av Norges første kjøpesenter i energiklasse A, sier senterleder Britt Iren Osmundsen i en pressemelding.

Dette betyr at både byggingen og driften av senteret er svært miljøvennlig både når det gjelder oppvarming og nedkjøling. Her er det satset på ekstra isolering, god solskjerming samt kjølemaskiner og varmepumper som gjenvinner overskuddsvarmen fra senteret.

OBOS som eier Tasta Senter er veldig opptatt av miljøvennlige løsninger, og har derfor valgt å strekke seg etter å åpne landets første kjøpesenter i den beste energiklassen.

– Vi har også et mål om å kildesortere 75 prosent av alt avfall fra Tasta senter, forteller senterlederen.

Tasta senter framstår som et pent bygg som kler omgivelsene. Her er det gjort tiltak for å unngå sjenerende lysforhold for boligene i nærmiljøet. I tillegg har OBOS lagt vekt på at Tasta senter skal minimalisere støyforurensingen til omgivelsene.

Senteret har store, åpne fellesarealer med gode lysforhold og høy kvalitet i materialbruken.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å finne den gode miksen av butikker. Samtidig synes vi det var viktig å få inn et stort og flott treningssenter i hele tredje etasje. Det finnes også helsestasjon for Tasta bydel og legesenter her, forteller Osmundsen.

Den offisielle åpningen foretas av gullvinner i Paralymics Sarah Louise Rung, og ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø. Konsernsjef i OBOS Martin Mæland vil også være tilstede under åpningen.