Torsdag åpner han Norges største kjøpesenter

Torsdag åpner Olav Thon den nye delen som gjør Strømmen Storsenter til Norges største kjøpesenter.

- Det er hektisk inne i senteret nå, og alle butikkene jobber på harde livet for å bli ferdig. Men det blir de, og vi gleder oss veldig til åpningen torsdag klokken 10.00, sier senterdirektør på Strømmen Storsenter, Per Kristian Trøen i en pressemelding.

Torsdag vil Strømmen Storsenter inneholde mer enn 200 butikker over 65.000 kvadratmeter butikkareal. Ingen kjøpesentre i Norge har flere butikker enn dette, og Olav Thon Gruppen har lagt ned mye arbeid i å få en spennende miks av lokale nisjebutikker og internasjonale kjeder.

Fiskeriministeren kommer
Eksempler på nisjebutikker er blant annet ostebutikken Den blinde Ku og fiskebutikken Sjøveien.

- Fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen kommer for å åpne Sjøveien kvart over ti i morgen, og i tillegg til Olav Thon vil en rekke kjente personligheter fra norsk varehandel overvære åpningen, forteller Trøen.

Med flere små nisjebutikker er det også flere gründerspirer som nå åpner sin første butikk i det nye senteret. En av disse er Meri Stamnes som starter interiørbutikken Bellas Emne.

- Jeg gleder meg, men er samtidig spent. Det å starte en butikk helt på egen hånd er ganske nervepirrende, innrømmer hun.

Storbykonsepter til Strømmen
Strømmen Storsenter har som mål å stanse mye av handelslekkasjen fra Romerike til både Oslo og Sverige, og tror nå mange fra Oslo også vil ta den korte turen til Strømmen for å handle.

- Vi tror til og med mange vil droppe den planlagte Sverige-turen når de oppdager vårt fantastiske utvalg, sier eiendomssjef Gry Ingunn Flataker fra Olav Thon.

En rekke nye spisesteder er også på plass som Eataly og den helt nye asiatiske restauranten Mujo, som er spesialtilpasset Strømmen Storsenter.