Avinor vil investere for nær 28 mrd

Avinor la tirsdag frem sine investeringsplaner for perioden 2013-2017. Totalt ligger det inne investeringer på hele 27,7 milliarder kroner for denne perioden.

Planlagte investeringer i femårs-perioden 2013 - 2017 innenfor eksisterende virksomhet utgjør 20,6 milliarder kroner. I tillegg er investeringsbehovet knyttet til strukturelle endringer i innspill til Nasjonal transportplan anslått til 4,0 milliarder kroner, og tiltak knyttet til regional utvikling 3,1 milliarder kroner.

– Det er forventet en fortsatt høy etterspørsel etter flyreiser. I samsvar med Avinors samfunnsoppdrag, vil konsernet tilstrebe at den nasjonale infrastrukturen for luftfart er tilpasset samfunnets behov. I sum står Avinor overfor store oppgaver for å løse virksomhetens samfunnsoppdrag samtidig som det foreligger betydelige muligheter for videreutvikling av konsernets verdier og styrket regional utvikling. Konsernets kapitalstruktur og finansielle rammebetingelser må imidlertid vurderes for at dette ansvaret kan ivaretas på en finansielt forsvarlig mate, heter det I en melding fra Avinor.

Det er anslått at konsernets samlede finansieringsbehov utover tilbakeholdt overskudd er i nivå 15 milliarder kroner i perioden 2013 - 2017. I samsvar med dette har konsernstyret anmodet om en emisjon inntil 6,0 milliarder kroner.