Arnstad vil ha flere utenlandske entreprenører

Samferdselsminister Marit Arnstad lovet en enda videre lommebok i neste NTP-periode, og snakket om behov for å hente inn enda flere utenlandske entreprenører i det norske markdet.

Tirsdag snakket samferdselsministeren under Transport- og logistikkonferansen på Gardermoen. Hun lovet en ambisiøs Nasjonal transportplan.

- Vi legger opp til en betydelig økning i samferdselsbevilgningene også i neste tiårsperiode, sa  Marit Arnstad.

Regjeringen går nå inn i en intensiv fase i arbeidet med ny Nasjonal transportplan (NTP). Det er mindre enn et halvt år til planen skal legges fram.

Ifølge Arnstad er transportutfordringene i Norge en prioritet for regjeringen.

– Vi skal legge frem en framtidsrettet transportplan, som skal fortsette å redusere avstandsulempene for næringslivet, gjøre hverdagen enklere for folk og gjøre transporten tryggere, mer inkluderende og mer miljøvennlig, sa Arnstad i sin tale.

Men samtidig som hun lover å bevilge enda mer penger til samferdselsprosjekter, pekte hun på viktigheten av å bruke pengene enda smartere.

– Mer forutsigbar finansiering er nødvendig med dagens samferdselsprosjekter, som ofte er i milliardklassen. Ting kan og bør gjøres mer effektivt.

– Bruk av smartere kontraktsstrategier, blir også viktig. Et eksempel på dette kan være å la de samme aktørene stå for både utbygging og drift/vedlikehold. E6 Helgeland, som snart kan startes opp, er et eksempel på dette, sa Arnstad.

– Dessuten må størrelsene kontraktene tilpasses det norske markedet, som er preget av mange små og noen store aktører. Samtidig må vi hente inn flere utenlandske entreprenører, la hun til.