Oslo Vei i store økonomiske problemer

Nettavisen NA24 melder tirsdag at Oslo Vei har store økonomiske problemer etter vedtaket om å stoppe utvidelsen av Huken pukk- og asfaltverk.

Avisen skriver at selskapet nå er i brudd med sine lånebetingelser med begge sine bankforbindelser, Sparebank 1 Oslo Akershus og DnB.

Bakgrunnen for uføret selskapet nå er kommet i skal skyldes et bystyrevedtak i november 2010. I dette møtet ble det vedtatt at Oslo Vei skulle stoppe utvidelsen Huken pukk- og asfaltverk og stoppe sprengningen av ny basalt ved det samme anlegget samt forreta en vurdering om det var tatt ut mer fjell enn lovlig.

Nettavisen har sett et brev styreleder Kyrre Olaf Johansen og administrerende direktør Arnt O. Rønning i Oslo Vei AS har sendt til byråden for kultur og næring i Oslo, Venstres Hallstein Bjercke.

I dette brevet blir den alvorlige situasjonen selskapet har kommet I beskrevet.

- Jeg ble først informert om situasjonen i et brev av 15. oktober i år. Det er både overraskende og veldig alvorlig. At den type informasjon kommer nå og ikke tidligere, til tross for normal aktivitet, er ikke bra. Jeg har bedt styret om en nærmere redegjørelse, sier Hallstein Bjercke til Nettavisen NA24.

Ifølge avisen har Oslo Vei en egenkapital på 53,7 millioner kroner per 31. augsut, pensjonsforpliktelser på 61,7 millioner kroner ved inngangen av året og et underskudd på 27,4 millioner kroner så langt i år. De har brukt 80 millioner av en kassakreditt på 100 millioner kroner.

Selskapet hadde i 2011 en omsetning på 566 millioner kroner, et resultat på 5 millioner kroner og 181 ansatte.

Oslo Vei AS er et heleid datterselskap av Oslo kommune.