Storkontrakt innen brannsikring

Det nye østfoldsykehuset skal sikres med sprinkleranlegg, og det er Askim & Mysen Rør AS som har fått kontrakten på 55 millioner kroner. 

 I november starter arbeidet med å legge 600 kilometer rør og montere 36.000 sprinklerhoder i sykehusets cirka 3.600 rom.

Allerede neste måned setter sprinklerteamet til Askim & Mysen Rør AS i gang det omfattende arbeidet. Innledningsvis vil fire-fem spesialister være i sving, etter hvert utvides dette til 20-25 mann ettersom prosjektet skrider frem.

- Godt rykte
- Det er en stor glede å tildele oppdraget til en lokal aktør. Askim & Mysen Rør har ikke bare vunnet oppdraget grunnet pris, nødvendige ekspertise, og godkjenninger. Vi har sjekket dem godt, og fant raskt ut at de også har et meget godt rykte, kommenterte Dag Bøhler, prosjektdirektør for Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ) da kontrakten ble signert på byggeplassen fredag 19. oktober.
- Vi går i gang med stort alvor og grundighet. Dette er en jobb som betyr mye for bedriften, og vi skal gjøre vårt ytterste for at resultatet blir optimalt, sier daglig leder Tollef Berger Askim & Mysen Rør.

Europas mest moderne
Det er totalt 82.500 kvadratmeter gulvflate på det nye sykehuset som nå reiser seg på Kalnes ved Sarpsborg. Hele prosjektet skal være ferdig og sykehuset i full drift i 2016. Dette skal bli være Norges mest moderne sykehus, og alle arbeider er i rute.

Største enkeltoppdrag
- Dette er det største oppdraget hittil for sprinklerteamet vårt, bekrefter Berger. Dette er også den største ordren i selskapets 25 år lange historie. Den nye østfoldsykehuset er prosjektert av COWI og arkitekt gruppen for nytt østfoldsykehus, alt er tegnet i 3D – BIM.

- Dette blir naturlig nok en stor øvelse i fremdriftskoordinering på grunn av de betydelige mengdene rør som skal installeres i samtlige rom. Vi har ekspertisen på plass i alle ledd og gleder oss til å sette i gang, forteller Berger.

Optimaliserer
I tillegg til tradisjonell rørleggervirksomhet og sprinklerteam, eier selskapet en fabrikk for prefabrikering av sprinkleranlegg. 

Med en omsetning på vel 150 millioner kroner (2011) og 105 ansatte rangeres Askim & Mysen Rør blant landets største rørleggerbedrifter.

- Vi fokuserer langsiktig og målbevisst. Jevn vekst har vært viktigere enn stor vekst. Selv om vi tar betydelige oppdrag som dette skal vi ta godt vare på våre eksisterende kunder innen næringslivet, offentlige bedrifter og ikke minst prioritere de viktige serviceoppdragene hjemme hos Ola og Kari Nordmann, forteller Tollef Berger.