Idolene faller

Det er mye fusk og fanteri i denne verden. Hver dag kommer det avsløringer. Store idrettshelter faller til jorden. Ledende politikere blir tatt med buksen nede. Hva er det som skjer? Er det moral igjen? Spørsmålene er mange og de henger i luften. Hva blir det neste?

Det vi vet er at alt kommer for en dag. Det sørger ikke minst en våken presse for.

Verden er ikke så uskyldsren som mange vil ha det til, dessverre. Også i næringslivet sliter vi med holdninger, med løgn og fanteri. Konkurransen blir unfair på grunn av at mange opptrer uredelig. Men hvorfor er det blitt slik?

Noen vil hevde at det var verre før. Men alle avsløringene som kommer, viser at det er noe fundamentalt galt med holdningene til mange også i vår verden.

I Norge har vi mange regler og forskrifter som skal styre det meste. Men det er alltid noen ”smarte” mennesker som vet hvordan man kan omgå bestemmelsene.

Ett av de største problemene i Sør-Europa som nå har en økonomi som er på kanten av stupet, er at folk flest har mistet troen på dem som styrer. Korrupsjon gjennomsyrer det meste. Hvorfor betale skatt når man vet at skattepengene forsvinner i lommene til folk lenger oppe i systemet er omkvedet. Man jobber heller svart enn å betale skatt.

I de siste dagene er det kommet nye beskyldninger om kameraderi rundt regjeringen også i Norge. Dersom det viser seg å være en aldri så liten sannhet i disse påstandene, må det ryddes opp – og det øyeblikkelig. Dersom problemene skyves under teppet, er faren stor for at folk flest mister all respekt for politikerne. Det vil være direkte ødeleggende for velferdsstaten Norge.

Vi innser at det ikke bare er gudslam fra landet som sitter i ledende posisjoner. Men vi vil bare minne alle som tar en posisjon, om hvilket ansvar de tar på seg. Det gjelder også når det gjelder å være forbilder for andre.