FCC lover full støtte til Alpine Bau

Byggenæringen i Sør- og Øst-Europa har den siste tiden hatt vanskelige arbeidsvilkår. Dette har skapt en del store økonomiske utfordringer for det østerrikske entreprenørselskapet Alpine Bau, men nå lover deres spanske eier full støtte til videre drift.

Toppledelsen i Alpine Baus eier, byggiganten FCC, har gått ut og sagt de vil stille seg 100 prosent bak arbeidet med å sikre selskapets videre satsing.

– Jeg ønsker å formidle til alle Alpines ansatte, kunder og leverandører vår fulle støtte og engasjement på vegne av ledelsen i FCC-konsernet og Alpines styre. Alpine er en viktig del av vår gruppe, og det er derfor vi kjøpte de resterende 13,5% av aksjene og nå er den eneste aksjonæren i selskapet, sier Baldomero Falcones, president og CEO i FCC-konsernet og styreleder i Alpine Bau.

– Alpine vil fortsette å gjennomføre sin forretningsplan, som ble sendt til styret tidligere i år. Jeg er overbevist om at selskapet vil lykkes i å mestre de kommende utfordringene med FCCs støtte og engasjementet fra hver enkelt Alpine-ansatte. Jeg er sikker på at vi sammen med våre långivere vil vi være i stand til å presentere en plan for å sikre den fremtidige utviklingen av konsernet, legger Falcones til.

Alpine tok sammen med sin eier FCC og sine långivere de første skrittene mot en langsiktig løsning for å sikre konsernets fremtid 17. oktober. De ble de finansielle partnere, ledet av Erste Bank AG og Unicredit Bank Austria AG, gitt opplysninger om den nåværende situasjonen, samt presentert for en omfattende pakke av tiltak og strategier, basert på FCCs erklæring om å gi tilstrekkelig finansiell og operasjonell støtte.

De finansielle partnere ble enige om å støtte Alpine i sitt videre arbeid. I løpet av de neste ukene vil de arbeide for å få implementere en restrukturering og en ny finansiell strategi.

Alpine Bau er nå på full fart inn i Norge med en større satsing på anleggsmarkedet.

– Denne satsingen vil bestå, sier Henning Hamnes, ansvarlig for Alpine Baus aktiviteter i Norge.