Møtes i Yrkes-NM

Yrkes-NM går av stabelen på Norges Varemesse i Lillestrøm i månedsskiftet oktober/november.

Utdanning og rekruttering danner rammen når 30 ulike yrkesfag med 300 ungdommer skal møtes til dyst.

Dette er Norges største utdanningsmesse; ingen annen arena kan gi tilsvarende innsikt i de forskjellige yrkesfagene i videregående opplæring. Det forventes ca. 30.-35.000 besøkende som vil kunne få yrkesvalginnspill, karriereveiledning eller delta på seminarer for elever, lærere eller foresatte.

Samtidig, på et tilliggende hotell, avholder kunnskapsminister Kristin Halvorsen en landskonferanse der temaet er nettopp yrkesfag.

‒ Det er lenge siden EBA var med sist, men nå er det på tide å delta i Yrkes-NM igjen. Byggopp-kontorene i Oslo, Agder, Hordaland, Sogn & Fjordane og Troms sender en lærling hver i betongfaget, forklarer avdelingsleder i kompetanseavdelingen i EBA, Thomas Norland.

Det var en spent, men forventningsfull kvintett som møttes på Gardermoen sist uke for de siste detaljer og forberedelser.

Med publikum rundt seg skal de fem lærlingene løse en hittil ukjent oppgave i en av utstillingshallene i løpet av to og en halv dag. Det legges vekt på at både oppgave og innhold skal være så realistisk som mulig, og derfor foregå med forsvarlig ivaretaking av HMS-forskriftene.

Med i arrangementet for de fem inngår både bankett og avslutningsseremoni. Under avslutningsseremonien vil de tre beste i hver konkurranse motta medaljer fra kunnskapsminister Halvorsen.

Yrkes-NM og Utdanningstorget arrangeres på Lillestrøm 31.oktober til 2. November 2012.