Skanskas globale sikkerhetsuke i gang

Mandag 22. oktober startet en av verdens største sikkerhetskampanjer; Skanskas globale sikkerhetsuke.

På mer enn 10 000 arbeidsplasser i 18 land, vil Skanskas 53 000 ansatte og titusener med leverandører, underentreprenører og samarbeidspartnere bli involvert i aktiviteter som fokuserer på sikkerhet.

Dette er Skanskas åttende globale sikkerhetsuke og Sikkerhetsuka er godt etablert i organisasjonen. Det vil bli avholdt tusenvis av aktiviteter under Sikkerhetsuka 2012, på alle kontorer og prosjekter i Skanska over tre kontinenter. Dette involverer ansatte i alle deler av organisasjonen, samt underentreprenører og samarbeidspartnere.

– Vi jobber mot en nullvisjon. Ingen skal bli skadet på jobb i Skanska. Vi fokuserer derfor på sikkerhet hver eneste dag. Sikkerhetsuka bare er en uke i året, men den er et viktig tiltak i vårt arbeid med å utvikle sikkerhetskulturen både i Skanska og hos våre samarbeidspartnere videre, forteller adm. direktør i Skanska Norge, Anders Danielsson.

Skanska jobber målrettet med å redusere antallet arbeidsulykker i selskapet. Målet er å redusere 3 av 4 ulykker innen 2015.

– Det er et krevende mål, men heldigvis ser vi at det hjelper å jobbe forebyggende, forteller Anders Danielsson. I 2011 innførte Skanska obligatorisk bruk av vernebriller og hansker. Siden innføringen har antall fingerskader gått ned fra 17 i 2011 til 3 i 2012. Antallet øyeskader har gått ned fra 8 i fjor til 3 i år.

- Dette viser at målrettede gode tiltak fungerer, forteller Anders Danielsson.

- Jeg registrerer med glede at flere aktører i norsk byggebransje har innført lignende arrangementer som vår sikkerhetsuke. Det er viktig at alle i bransjen tar inn over seg viktigheten av å jobbe med å forebygge arbeidsrelaterte ulykker. Bygg- og anleggsbransjen er tross alt den bransjen som historisk sett er farligst å jobbe i. For at bransjen i fremtiden fortsatt skal kunne være attraktiv for unge arbeidstakere må sikkerhetskulturen i bransjen forbedres, avslutter Anders Danielsson.