Cat lanserer hybridgraver

Caterpillar lover en helt ny hybridteknologi når de nå lanserer sin første hybride gravemaskin

Caterpillar har lansert Cat 336E H, den første modellen i en ny serie hybride gravemaskiner. De første hybridgraverne vil være tilgjengelig fra fabrikk i mars og Caterpillar planlegger en stor offisiell lansering av maskinen under Bauma i München i slutten av april.

Cat har ventet lenge med å lansere sin første hybridgraver. Begrunnelsen er ifølge produsenten at de ville komme med en teknologi som faktisk reduserer eie og driftskostnadene for kundene.

Cat 336E H tar i bruk en helt ny og patentert hybridteknologi som er utviklet av Caterpillar. Cat lover en maskin som reduserer drivstofforbruket betydelig, samtidig som produksjonsegenskapene blir ivaretatt. Cat 336E H skal også være særdeles stillegående og selvsagt tilfredsstiller den Steg3B utslippskravene.

Ifølge Caterpillar kan kundene forvente at 336E H vil bruke opp til 25 prosent mindre drivstoff sammenlignet med en standard 336E, og opp til 33 prosent mindre drivstoff enn 330/336D.

 - Cat 336E H er den meste revolusjonerende gravemaskinen som har kommet på markedet på tiår, sier en ubeskjeden Gary Stampanato, vice president i Caterpillars Excavation Division