Mølle i Vestfold brant ned

Borgen Aktiemølle utenfor Andebu i Vestfold ble totalskadd i en brann natt til torsdag. Politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

Brannvesenet varslet politiet klokka 22.15, og den hundre år gamle mølla ble raskt overtent i det Tønsbergs Blad beskriver som «en meget heftig brann». Flammene var synlig på lang avstand.

– Brannvesen og politi rykket ut, og lederen på mølla kunne bekrefte at det skulle være en form for eksplosjonsfare med melstøv. I tillegg brant det i animalsk fett, så det ble etablert en sikkerhetssone på 250 meter, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mølla ligger tre og en halv kilometer øst for Andebus sentrum, like over grensen til nabokommunen Stokke.

Brannvesenet hadde kontroll på flammene like før midnatt, og i 2-tiden natt til torsdag avsluttet brannvesenet arbeidet på branntomten. Det var den eldste delen av bygningen som brant, opplyser politiet.

Brannvakt er opprettet og åstedet sperret. Politiets kriminalteknikere vil sette i gang undersøkelser senere, opplyser Indahl.

Det ble raskt klart at det ikke var fare for mennesker i brannen.

– Jeg fikk melding klokka 2213, og det første vi gjorde, var å forsikre oss om at det ikke var folk i bygningene, sier daglig leder Rune Aamli ved Borgen Aktiemølle til Sandefjords Blad.

Ifølge avisen er bygningen nærmest brent ned til grunnen.