Sykehusapoteket er bygd om

Ombyggingen av Sykehusapoteket i Trondheim er fullført med Helsebygg som prosjektleder. 17. oktober overleveres nye produksjonslaboratorier i Medisinsk teknisk forskningssenter (MTFS).

Byggeoppdraget har omfattet fire gamle laboratorier i underetasjen i MTFS´ østfløy på Øya. Disse laboratoriene tilfredsstilte ikke moderne krav til ventilasjon, slusing, trykk osv. De måtte derfor bygges om, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

- Resultatet er blitt vellykket, tilbakemeldingene fra brukerne er positive, og vi har greid å tilpasse oss utforutsette hendelser, sier prosjekleder Jan Herman Pedersen i Helsebygg. Han legger likevel ikke skjul på at deler av gjennomføringen har vært krevende, særlig isolatorleveransen. Den ga prosjektet framdriftsproblemer, og overleveringsdatoen måtte utsettes.

Sykehusapotekets laboratorier forsyner St. Olavs Hospital med en rekke sterile produkter og tilsettinger knyttet til antibiotika, ernæring og annet. Alt er underlagt strenge krav til kvalitet, kontroll og holdbarhet.

Slik virksomhet krever produksjonsareal med enda høyere standard enn i sykehus, både bygningsmessig og teknisk. Prosedyrene for testing, verifikasjon og kvalitetssikring er følgelig svært omfattende.

Det er Teknobygg Entreprenør som har utført byggeoppdraget i en totalentreprise med Sykehusapotekene i Midt-Norge. Rambøll har vært rådgiver, mens Helsebygg altså har stått for prosjektledelsen. Kontraktsum: ca. 17 millioner kroner.

Mens apoteklaboratoriene ble bygd om i underetasjen, foregikk produksjonen i provisoriske lokaler i 4. etasje i MTFS.