Navarsete vet ikke om hun vil fortsette

En angrende Sp-leder Liv Signe Navarsete vil jobbe med lederstilen, men vet ikke om hun vil fortsette som partileder.

Navarsete serverte en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch da de to møttes tirsdag for å snakke ut etter utskjellingen på Dyrøy.

– Jeg gikk langt over streken. Slike episoder skal ikke gjenta seg, sa Navarsete til NTB, da hun og Borch møtte pressen under en pause i sentralstyremøtet der Navarsetes lederstil var første punkt på dagsorden.

– Vi har snakket ut om hendelsen, og det er gitt en unnskyldning uten forbehold, sa Navarsete.

Lederdiskusjon
Navarsete forklarte skyllebøtta hun serverte Borch på et seminar om ungdomsdemokrati i Dyrøy i Troms 18. september som et utslag av en «slitsom» diskusjon som hun mener stadig pågår om hvem som skal overta som leder i partiet den dagen hun går av.

Utskjellingen skjedde samme dag som Borch hadde uttalt til Aftenposten at nestleder Ola Borten Moe er den beste til å overta når Navarsete slutter.

– Denne diskusjonen startet faktisk allerede før jeg tiltrådte. Det er jo noe en leder må tåle, men jeg har til tider opplevd det som slitsomt, sa hun.

Tenkeboksen
Samtidig er Navarsete unnvikende på om hun vil fortsette som partileder.

– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg skal svare valgkomiteen, svarte hun på spørsmål om hun vil ta gjenvalg under Senterpartiets landsmøte som holdes første helgen i april neste år.

Navarsete la til at hun ikke vil bli sittende for enhver pris.

– Jeg har opplevd en fantastisk støtte de siste dagene. Men partiet står selvsagt helt fritt til å velge den lederen partiet mener er mest skikket, og jeg har ikke tenkt å klamre meg til et lederverv.

Lederen av valgkomiteen i Sp, Magnar Lussand, sier til VG at alle med verv i partiet har fått brev med spørsmål om de tar gjenvalg, og at fristen er i slutten av november.

Godtatt
Borch sier at hun godtar unnskyldningen, at hun nå har tillit til Navarsete og at hun er fornøyd med at Senterungdommen nå skal trekkes mer inn i de politiske prosessene i partiet.

Navarsete gjentok på sin side at hun ikke kan endre personlighet. Hun viste til at hun er vestlending og at hun har en direkte stil som kan oppfattes som veldig krass.

– Personligheten kan man kanskje ikke gjøre noe med. Jeg har mitt temperament og min frimodighet. Men hvordan man møter folk, kan man jobbe med, sier Sp-lederen.