Entra-styret møtes i løpet av uken

Entras nye styre vil ha sitt første møte denne uken.

Det bekrefter styreleder Siri Hatlen overfor NTB, men hun vil ikke si hvilken dag styret samles. Hun vil heller ikke kommentere styrets dagsorden.

Det er imidlertid ventet at det nye styrets to første oppgaver blir å avklare styrets syn på administrerende direktør Rune Olsøs framtid i selskapet, samt hvilket nivå administrerende direktørs lønn skal ligge på.

Selskapets eier, Næringsdepartementet ved settestatsråd Bård Vegar Solhjell (SV), har i pålagt det nye styret å sørge for at ledende ansattes lønn ligger innenfor statens retningslinjer for lederlønn. Disse retningslinjene sier at lederne i statlige virksomheter skal ha konkurransedyktig lønn, men ikke være lønnsledende.

Olsø opplyste selv i en pressemelding mandag kveld at han er klar til å gå i dialog om styrets syn på den daglige ledelsen av Entra.

– Dersom det nye styret har et annet syn på hvem som skal lede selskapet enn det forrige styret, vil jeg i samråd med styreleder avklare hvordan dette på best mulig måte kan skje, skrev Olsø i pressemeldingen. (©NTB)